Week 25 – Giftige Planten

 

Denk jij ook wel eens “kon ik maar leuke planten in huis zetten welke niet giftig zijn voor mijn huisdieren”?

Nou dat is zeker mogelijk. Er zijn diverse planten en bloemen absoluut niet giftig voor huisdieren. Zo gebruiken wij zelf altijd de website van de ASPCA en staat ons huis inmiddels weer vol met leuke planten en bloemen.

Op de website van de ASPCA kun je heel makkelijk zoeken op de Latijnse namen van de planten of bloemen die jij leuk vind! Tevens kun je zien welke klachten je dier kan krijgen wanneer ze wel gesnoept hebben van een giftige plantje/bloemetje.

Dus vergeet niet je mobieltje mee te nemen wanneer je naar het plantencentrum gaat!

PS. Foto is ter illustratie, Lavendel is giftig voor katten en bij het maken van de foto is er een nep plantje gebruikt!