Week 11 – Kattengenetica

Als je van katten houdt wil je er zoveel mogelijk van weten en leren. Bijvoorbeeld waarom een kat strepen heeft of effen is. Tenminste dat was bij mij wel zo toen wij twee verwaarloosde Perzen kochten in een dierenwinkel. Dat was zo’n 30 jaar geleden. Met die twee begon de kattenliefde. Ik wilde alles, maar dan ook alles weten over de kat, klein en groot. Dus volgde ik verschillende cursussen en begon een boekenverzameling, inmiddels zijn die niet meer te tellen, het zijn er 1000+.

Ik volgde ook verschillende geneticacursussen en we kochten een poesje om mee te fokken. Mijn honger naar informatie werd steeds groter. Alleen was er toen nog geen internet, we hadden nog geen computer. Voor een cursus moest je heel Nederland door op avonden en op zaterdagen.

Na jaren fokken werd ik keurmeester en samen met een collega maakte ik een lesboek, een PowerPoint presentatie en we gaven een geneticacursus voor het NOK, het Nederlands Onafhankelijk Keurmeestersgilde. We kwamen er achter dat er meer mensen waren die zo’n cursus interessant vonden, maar door verschillende redenen niet konden komen. Het idee om een internetcursus te maken was geboren.

In 2013 lanceerden wij onze eerste cursus. Inmiddels hebben we al heel wat cursisten mogen begeleiden. Op kattengenetica.nl vind je niet alleen een Basiscursus Kattengenetica en een Vervolgcursus Kattengenetica, maar ook drie onwijs leuke puzzelboeken die 100 % over katten en kattendingen gaan. En er is sinds 1,5 jaar ook een Engelstalige Basiscursus.

Hou je van katten? Wil je gaan fokken? Of simpelweg lekker zitten puzzelen kijk dan eens op de website. Door de beperkingen van Covid-19 zijn op de website ook bijzondere unieke sieraden te koop. Een deel daarvan heeft natuurlijk kat als onderwerp.

Groetjes Renate

meer info? www.kattengenetica.nl 

geslaagdvvcursus