Week 33 – de Relaxopet

Met het fokken van een nestje kittens loop je wel eens tegen wat stress momenten op. Voor zowel de fokker als voor de kersverse mamapoes.

De mama poes kan het niet altijd eens zijn met de plek welke de fokker heeft uitgekozen. 

Dit gebeurde dus ook bij ons laatst gefokte nestje kittens. 3 moederpoezen en 3 kittens. Iedereen wil zich ermee bemoeien en hoe krijg je dan weer rust in de groep zonder de moeder met kittens apart te moeten zetten? 

Deze x testen wij de Relaxopet, speciaal voor katten. 

Het speciale rustgevende deuntje van de Relaxopet zorgde voor een enorme rust onder de moeders. Het kastje is via USB te laden en heeft dan een vrij lange gebruiksduur. Het is compact en kan dus makkelijk bij de werpkist in de buurt staan. 

Binnen een uur zag je de moeders veranderen van gestreste, overbezorgde poezels in zeer ontspannen moeders. Eindelijk gingen ze rustig liggen bij de kittens en je zag dat het stressniveau verminderde. 

Het kastje is ook te gebruiken zonder deuntje, maar met deuntje werkt het perfect in onze poezengroep. Dit kleine, handige apparaatje blijven we zeker gebruiken bij toekomstige nestjes.